Onze stal is een erkend leerbedrijf via SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven). Wij hebben weer plek voor 1 of 2 stagaires voor de opleiding vakbekwaam medewerk(st)er Paardensport en-houderij MBO niveau 3 & 4. Heb je interesse in een stageplaats bij een kleinschalige stal, waar het welzijn aan de paarden op nummer 1 staat. Vul dan ons contactformulier in of solliciteer via de vacature op www.s-bb.nl. Wij verwachten enthousiasme, inzet, affiniteit met paarden en goede omgang met hun eigenaren.

sbb stal kros

Twee stagiaires aan het woord. Interview na de stage van Tessa en Lisanne

Vertel eens iets over jullie zelf?

Tessa antwoord als eerste en zegt. Ik ben Tessa en 19 jaar oud en woon in Dordrecht, Ik heb een pony en die heet Max, Lisanne laat daarna weten hoe ze heet en dat ze ook 19 jaar is en ook in Dordrecht woont, maar zij heeft een pony die Storm heet.

Waar volgen jullie je studie?

We zitten op het laatste jaar van het WellantCollege in Dordrecht.

Hoe zijn jullie bij Stal Kros gekomen?

Tessa heeft via Jamie en Dayali die ook bij Stal Kros een pony hebben staan de stageplek gekregen. Lisanne is er toen via Tessa bijgekomen.

Welke werkzaamheden doen jullie allemaal?

Eigenlijk mogen we voor een groot gedeelte zelf de dag indelen. We doen alles zelf. Tractor en vorkheftruck rijden, We voeren en we mesten. We verzorgen de paarden en de geiten. We steken de mesthoop op en slepen de bak aan. Kortom we doen alles wat er nodig is om de stal draaiende te houden.

Wat vinden jullie van de stage?

Beide antwoorden volmondig tegelijk: Super leuk! We hebben veel vrijheid zegt Lisanne en Tessa vult aan en we worden heel erg gewaardeerd. Het is een hele positieve ervaring. We mogen fouten maken. Lachend vertellen ze dat ze met de heftruck vast zijn komen te zitten en ook een hek er per abuis hadden uitgereden, maar niemand werd boos op ze.

Wat was het leerzaamst tijdens de stage?

Lisanne geeft direct antwoordt en zegt: Hoe je een bedrijf runt. Tessa vult aan. Het is niet alleen paardrijden en poetsen. Je rijdt op de tractor en de heftruck en de aanvoer van de stro, hooi en voer moet ook geregeld worden.

Als laatste. We hebben jullie nog tips voor toekomstige stagiaires?

De stagiaire moet een positieve en gezellige houding hebben en je moet geen betweter zijn. Je krijgt bij Stal Kros veel vrijheid en je wordt bij de dagelijkse gang van zaken betrokken. Je mag ook meedenken over de rest van de week en over nieuwe dingen. Er wordt ook echt naar je mening geluisterd en hierdoor heb je ook invloed op zaken.