Stichting Kros heeft sinds kort de officiële ANBI status. ANBI is een algemeen nut beogende instelling. We zijn nu dus een officieel erkend goed doel geworden. Het voordeel is dat Donateurs van een ANBI  hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Om in aanmerking te komen voor de aftrek van periodieke giften, moeten de donateur en de ANBI (lees Stichting Kros) de gift vastleggen in een overeenkomst. Uiteraard kunnen er ook eenmalige giften worden gedaan, welke ook aftrekbaar zijn van de inkomsten- of vennootbelasting. Ons ANBI nummer is 852545307.

Wij danken de Jumbo Foodmarkt in Winkelcentrum Sterrenburg, P.A. de Kokplein 152 en Jumbo op de staart Merwedestraat 50, beide te Dordrecht dat wij jaarlijks met hun emballageactie mogen meedoen.

Wij danken Albert Heijn Maasplaza en Albert Heijn Achterom dat wij in 2023 en 2024 mee mogen doen met hun emballageactie.

Ruud Baan Photography

Ruud en Lee Baan heel erg bedankt voor jullie professionele fotoshoot van onze paarden op 13 oktober en 10 november 2023 De opbrengsten komen geheel ten goede van Stichting Kros. Geweldig!

Wij danken Verhage Dordrecht aan het van Eesterenplein 134 te Dordrecht voor de donatie in 2024 aan de Club van 50 voor Stichting Kros.

We hopen meer particulieren en bedrijven te vinden die onze stichting willen sponsoren, zodat wij optimaal voor onze paarden kunnen blijven zorgen. Uw donatie wordt 100% benut voor de paarden. U kunt vriend worden vanaf een minimale donatie van € 5,– per maand. Indien gewenst mag u ook zelf een paard uitkiezen, waaraan u wenst te doneren. Helpt u mee?

Ons rekeningnummer is NL47 RABO 0107 1876 04 t.n.v. Stichting Kros Paardenopvang Drechtsteden. Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen.

Durk

Durk is een Fries, die zich van nature niet erg druk maakt. hij is erg introvert, maar heel lief. Zodra hij ergens een modderplasje ziet, dan gaat hij erin liggen rollen. hij is wat aan de stevige kant en alleen een dieet helpt niet, vandaar dat hij tegenwoordig wordt getraind. Hij heeft dan wat opstartprobleempjes, maar als hij eenmaal loopt, dan vindt hij het toch wel leuk om te werken.

Prins

Prins is een tuiger. Hij valt op door zijn specifieke bouw. Hij heeft een lange rug, nek en hoofd. Als hij iets interessants ziet, dan steekt hij zijn grote hoofd omhoog en lijkt wel een giraf. Hij heeft een wat koppig karakter en is de leider van de kudde.

Binky

Binky is een leuke shetland pony. Hij is de kleinste bewoner van stal, maar absoluut niet bang voor de grotere paarden. Hij vindt knuffelen heel fijn en eten heel belangrijk. Hierdoor begint zijn buikje steeds ronder te worden, waardoor wij hem in de gaten moeten houden dat hij geen rond dik bolletje wordt.

Leddy

Per 1 januari 2024 is Leddy officieel een stichtingpaard geworden. De oude eigenaar heeft het eigendom overgedragen aan Stichting Kros. Leddy is al dik over de 20 jaar oud en al jaren dikke vriendjes met Prins en Durk. Leddy is nog heel actief voor zijn leeftijd en draaft elke dag met grote spoed naar de paddock of de wei als hij daar heen mag. Hij heeft een vriendelijk karakter en af en toe ondeugend, maar dat maakt hem heel leuk.

De stichting houdt 2x per jaar een paardenrommelmarkt, waar we gebruikte en nieuwe spullen voor paarden, pony’s en ruiters te koop aanbieden tegen kleine prijsjes. Deze spullen zijn ons geschonken door donateurs. De opbrengst komt geheel ten goede van de paarden. Mocht u spullen willen doneren, neem dan contact met ons op. Wij zijn er heel blij mee. Onze volgende rommelmarkt wordt in samenwerking met de lentedag van de zorgboerderij de Veldlinden gehouden op zaterdag 18 mei 2024.