juni 2023

Deze gehele maand juni krijgen wij het gedoneerde statiegeld van Jumbo gevestigd op de Staart.

dinsdag 16 mei 2023

De dierenartsen van de Lingehoeve komen s-avonds een lezing geven over het oude paard. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het bestuur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

2 mei 2023

We zijn een actie begonnen adopteer en paal voor € 5,–. Dit om een goede weideafrastering te kunnen realiseren. De stand is op 4 mei 2023 al € 325,–. Voor informatie om mee te doen kunnen we een tikkie sturen. Vraag ernaar op stal bij Bianca of Marianne.

14 januari 2023

Nieuwjaarsborrel vanaf 16.00 uur was iedereen die zich verbonden voelt met Stal Kros welkom om te toosten op het nieuwe jaar. Het bestuur en de nieuwe beheerster Bianca Mulder was ook van de partij de pony’s Bago en Bruin liepen los rond en waren gezellig aan meedoen tussen de mensen. Gelukkig en voorspoedig 2023 voor alle paardenvrienden en de mensen die Stichting Kros een warm hart toe wensen.

10 augustus 2022

Van de Jumbo Statiegeldaktie in winkelcentrum Sterrenburg, heeft de Stichting € 345,85 gekregen. We zijn er erg blij mee.

18 maart 2022

Stal Kros helpt dierenasiels in Oekraïne aan voeding.

Op Facebook is er een Dordtse actie gestart voor voer voor de dieren in de asiels in Oekraïne. Helaas is er een schrijnend tekort aan voer voor katten en honden. Vrijdag 18 maart 2022 vertrekt er een bestelbus met aanhanger vol gedoneerd voer naar Oekraïne, waar het voer persoonlijk door bij de asiels zal worden aangeleverd. Uiteraard heeft Stal Kros zijn hart ook op de goede plaats zitten voor dieren en heeft ook gedoneerd.

Ingezameld door Stal Kros met dank aan Richard

december 2021

We hebben 2 poetsplaatsen binnen gekregen met goede verlichting en warm en koud stromend water.

21 november 2021

De Plus sponsoractie is afgelopen. Van de 94 deelnemers, is Stal Kros op de 33ste plaats geëindigd. Dit heeft een bedrag opgebracht van in totaal € 793,-Iedereen heel erg bedankt voor hun inzet om dit te behalen.

16 november 2021

Laura en Femke van de Lingenhoeve/ DierenartsNdierenarts gaven in de avond op onze stal een heel interessante presentatie over EHBO bij paarden. De opkomst was goed. Het was leerzaam en gezellig en als afsluiting kregen alle belangstellenden een goodiebag met supplementen. Toegespitst op de paarden welke wij op onze stal het meeste hebben.

5 oktober 2021

Stichting Kros doet mee aan Plus sponsoractie. We verzoeken alle vrienden van de stal boodschappen te doen bij de Plus in Dordrecht en de vouchers met spaarpunten te activeren voor onze stal.

18 september 2021

Van de Dordtse Manege is Champagne naar onze stal toegekomen om van haar pensioen te kunnen gaan genieten. Ze is 26 jaar oud. Het is een hele lieve pony en ze heeft al snel een troetelnaampje gekregen; Chappie.

25 augustus 2021

De stal is weer met vereende krachten schoongemaakt. De boxen zijn schoon gespoten en op de muren zijn de spinnenwebben weg. Heerlijk fris weer. Dank voor iedereen zijn inzet.

24 april 2021

De paarden zijn weer de wei op!!!!

11 april 2021

Via Zwerfkip & Co. hebben 3 gedumpte kippen een nieuw tehuis gekregen bij Stal Kros. Eerst even wennen in het kippenhok en inmiddels lopen ze al los over het terrein met de andere haan en kippen.

3 maart 2021

De statiegeldactie van de Jumbo heeft maar liefst € 456,05 opgeleverd. Marieke Hazenberg heeft dit woensdag voor Stichting Kros in ontvangst mogen nemen. We zijn hier heel blij mee. Onze dank gaat uit naar de Jumbo, die dit heeft mogelijk gemaakt en naar alle donateurs voor hun statiegeldbonnen.

5 februari 2021

Vanaf 8 januari doet Stal Kros mee met de Jumbo actie van de Jumbo in Sterrenburg. Gedurende 2 weken worden alle gedoneerde statiegeldbonnen voor ons opgespaard. We zijn heel benieuwd naar de opbrengst,

21 januari 2021

We hebben op onze stal 2 binnen poetsplaatsen erbij gekregen.

15 december 2020

In verband met de lockdown, die vandaag in gaat is er weer een rooster opgesteld om de eigenaren dagelijks de gelegenheid te geven om voor hun paard te zorgen en ze beweging te geven. Het rooster zorgt ervoor dat er op stal nooit teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Via de weide what apps groep is het rooster bekend gemaakt.

Uiteraard blijft de regel houd 1,5 meter afstand van elkaar en kom niet met meer dan 2 mensen tegelijkertijd in de kantine. De nieuwste stalregels zijn op stal opgehangen en hieronder weergegeven. Geef elkaar ruimte en blijf gezond!

22 oktober 2020

Met vereende krachten is de stal schoongemaakt. De muren, het dak, de stallen en de lampen zijn weer helemaal schoon. Dank jullie wel voor jullie gezellige medewerking en stevige arbeid. Het ziet er weer top uit.

16 september 2020

Er is een speciale plaats gemaakt voor de composthoop, zodat we in het voorjaar onze eigen mest hebben voor de planten op het terrein.

12 september 2020

Richard heeft een schitterend rek gemaakt voor al het stalgereedschap.

11 september 2020

In memoriam Arie onze geliefde stalhaan met 1 oog is overleden. We zullen hem missen slapend op het schot tussen de paardenboxen van Veron en Tjerk en scharrelend naar brood op stal.

juli 2020

De voedersilo is geplaatst in de stal,

31 mei 2020

Vanaf morgen; 1 juni worden de corona regels versoepelt op stal. De tijdschema’s zijn komen te vervallen. Iedereen is weer welkom op de tijden die hij of zij naar stal wil komen. Ook kan er weer les gegeven worden en zijn bezoekers in kleine aantallen welkom. Houd echter wel 1,5 meter afstand van elkaar en was regelmatig je handen en hoest of nies in je elleboog. Het gebruik van handschoentjes is niet langer verplicht.

30 mei 2020

Met het bestuur, de beheerders en vrijwilligers zijn vandaag de geiten gewassen, geënt en bekapt. Ook het verblijf van de kippen en de geiten is geheel schoongemaakt en met anti mijt behandeld. Het was even aanpakken met zijn allen, maar het resultaat mag er zijn. Het is weer lekker schoon en alles ziet er weer fijn uit.

22 april 2020

In verband met de verlengde maatregelen rondom het coronavirus, zijn alle getroffen maatregelen die op 25 maart jl. op onze stal zijn getroffen onverminderd van kracht tot 20 mei 2020.

16 mei 2020

Richard vond tijdens onderhoud aan de tractor een kraamkamer in de motor. Wat leuk dat een kievit onze tractor als broedplaats heeft uitgekozen.

11 april 2020

De paarden zijn weer de wei opgegaan!! Geniet mee dank zij Marianne van hun entree op de wei van Stal Kros, middels het onderstaande filmpje.

4 april 2020

Bij de parkeerplaatsen , aan de akkerzijde is door Jan Kees en Selma en Richard een heg aangeplant.

1 april 2020

In verband met het verlengen van de maatregelen door de regering omtrent het corona-virus, worden ook alle op 25 maart jl. getroffen maatregelingen bij stal Kros verlengd tot en met 28 april 2020. Graag blijven volhouden.

25 maart 2020.

Ook Stal Kros treft maatregelen om het Corona-virus te beperken. Er mag geen bezoek naar stal worden meegenomen. Iedereen kan per dag 2 uur bij zijn paard of pony aanwezig zijn. Houd je s.v.p. aan de aangewezen tijden. Hierdoor zullen er niet teveel mensen tegelijkertijd op stal aanwezig zijn. De paarden worden in 2 groepen iedere dag 7 dagen per week door de beheerders en het bestuur minimaal 2 uur op de paddocks gezet. Daarna mogen ze nog een uur op de weide om te wennen aan het gras.

Op stal gelden tijdens de Corona-crisis de onderstaande stalregels

Op 5 januari 2020 was voordat we de nieuwjaarsreceptie hadden een gezellige nieuwjaarsrit. Hieronder een aantal foto’s.

Op 16-02-2019 is de stal verhuist van de Elzelingenweg 100 in Dordrecht naar de Springerweg 1 te Dordrecht. Hier is op de nieuwe locatie een schitterende nieuwe stal gebouwd.

Casco nieuwbouw